Jászkisér Város Önkormányzata 5137. Jászkisér, Fő út 7. Központi telefon: 57/550-130 Fax: 57/550-120 E-mail: info@jaszkiser.hu

Városi Bölcsőde

Cím: Fő út 23. A Bölcsőde épülete
Telefon: 57/450-495
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Vezető: Soósné Nagy Andrea

Szervezeti és Működési Szabályzat

Az intézmény rövid története:

BölcsődeJászkisér, az Észak - Alföldi régióban ( Jász- Nagykun- Szolnok- Megyében) helyezkedik el, s közel 6.000 fő lakosú nagyközség. Bölcsődéje 1952 - be nyílt meg idényjelleggel, amely jól megközelíthető helyen a község Fő útján található a mai napig is. Az adaptált épület nem a legkorszerűbb kialakítású, de igyekszünk a nehézségeket a lehető legjobb szervezéssel könnyíteni.
Jelenleg a kisgyermekek ellátását, 20 férőhellyel, 2 csoportban, 4 gondozónő végzi.

 

Intézmény tevékenységi köre

A bölcsőde olyan szolgáltató intézmény, amely alaptevékenysége keretében napközbeni ellátást nyújt a dolgozó szülők gyermekei számára. A bölcsőde a gyermekjóléti alapellátás része, a családban nevelkedő - 20 hetes - 3 éves korú - gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését végző intézmény.

Szakmai célunk

 • Az intézményünkbe felvételt nyert 3 éven aluli gyermekek magas szintű ellátása, gondozása, nevelése, a testi és szellemi fejlődésük elősegítése, kiegyen - súlyozottabbá tétele. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek korának megfelelő önállósodására, a helyes higiénés szokások, viselkedési szabályok elsajátítására, a készségek, képességek fejlesztésére.
  Fontosnak tartjuk a korszerű étkeztetést, a helyes táplálkozási szokások kialakítását, az életkornak megfelelő tápanyagszükséglet kielégítését.
 • Gondozónőink jól ismerik a korosztály fejlődésének jellemzőit, a gyermekek igényeit. Munkájukban a gyermekközpontú szemlélet, segítő magatartás érvényesül. A gondozónők állandó jelenléte, figyelme, segítő magatartása biztonságot nyújt gondozott gyermekeinknek

Mit nyújtunk gondozott gyermekeinknek?

Munkánk során fontosnak tekintjük, hogy együttműködő, harmonikus kapcsolatot alakítsunk ki a családokkal.
Ennek teljesítéséhez kínáljuk az alábbi lehetőségeket:

 • bölcsődei beiratkozáskor, felvétel előtt, a szülőnek és gyermekének bemutatjuk intézményünket.
  Beszoktatás előtt gondozónőink családlátogatást végeznek, a leendő bölcsődés gyerekek otthonában.
  A szülővel történő kéthetes fokozatos beszoktatással segítjük a gyerekek alkalmazkodását az új környezetéhez.
 • A szülők és a gondozónők a reggeli érkezés és a délutáni hazaadás alkalmával tájékoztatják egymást a gyermekekkel kapcsolatos eseményekről, változásokról.
  A szülők igényük szerint kezdeményezhetnek beszélgetést a gyermekük "saját gondozónőjével", vagy a bölcsőde vezetőjével.
  A gondozónők a szülőkkel, és a gyermekekkel együtt töltik szabadidejüket valamilyen ünnep, vagy jeles esemény alkalmából.
Jászapáti praxisközösség
Életmód klub
LEADER pályázat
Önkormányzati Elektronikus Ügyintézés
Küldje elektronikusan!

Eseménynaptár

November 2021
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mai nap

2021. november 27. Szombat
Virgil

 
A Nap kel 07:13-kor,
nyugszik 16:04-kor.
 

 
Holnap
Stefánia
napja lesz.
TFK
Kiemelt anyag rendezési tervre
Helyi Esélyegyenlőségi Program
Egyenlő bánásmód
Szabadon Másolható!